18:04 / 28.12.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Subotica ledom okovana

Ledom okovane grane, ilustracija

Ledom okovane grane, ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Ledena kiša koja je tijekom vikenda padala u Subotici na sjeveru Vojvodine srušila je 21 stablo i nekoliko električnih stupova. Oštećeno je dvadesetak vozila i objekata, no nitko nije stradao, objavio je portal Subotica.com.


Stručne službe objašnjavaju da su se kišne kapi ledile na drveću i stupovima, koji su se srušili pod teretom leda i zbog raskvašenog tla.


Oborenih stabala i stupova bilo je u središtu Subotice, ali i u okolnim naseljima. Posebnu su opasnost predstavljali oštećeni električni i telefonski kablovi.


Poduzeće Čistoća i zelenilo u ponedjeljak je zaprimilo 52 prijave, a u utorak još dvadesetak, pa su njihove službe stalno na terenu.


Gradski parkovi u Subotici zatvoreni su zbog opasnosti od rušenja stabala, navodi gradski portal koji dodaje da se takva slika ledom okovane Subotice ne pamti.


Park "Dudova šuma"  obilježen je crvenom vrpcom kao izuzetno opasan. Šteta se samo vizualno procjenjuje, jer ni njihovi zaposlenici ne ulaze na intervenciju u park.


Nema podataka o količini padalina, no led koji se stvorio na drveću, stupovima, automobilima i kablovima bio je debeo najmanje dva do tri centimetara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!