10:34 / 11.10.2020.

Autor: Hina/HRT

Sudar autobusa i vlaka u Tajlandu, 20 mrtvih

Dailynews via REUTERS

Dailynews via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Autobus, u kojem je bilo šezdesetak radnika, prelazio je željezničku prugu kada je na njega neletio teretni vlak.
Jutros je u sudaru autobusa i vlaka u središnjem Tajlandu poginulo najmanje 20 ljudi, a tridesetak ozlijeđeno, rekli su dužnosnici.

Nesreća se dogodila nedaleko od željezničke postaje Khlong Kwaeng Klan u pokrajini Chachoengsao, 63 kilometra istočno od Bangkoka, kazao je guverner te pokrajine Maitree Tritilanon.

Tajlandska policija priopćila je da su putnici u autobusu išli prema budističkom hramu u Chachoengsaou kako bi obilježili kraj vasse, razdoblja sezone monsuna u Aziji.

Autobus, u kojem je bilo šezdesetak radnika, prelazio je željezničku prugu kada je na njega naletio teretni vlak. Na snimkama s mjesta nesreće vide se teško oštećeni prevrnuti autobus i predmeti razbacani duž željezničke pruge. Spasilačke ekipe tražile su dizalicu kako bi se podignuo autobus.

U Tajlandu su česte prometne nesreće, a loši sigurnosni standardi i gužve na cestama smatraju se glavnim krivcima. U izvješću Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za 2018. navodi se da je Tajland imao drugu najveću stopu smrtnosti u prometu na svijetu.
Dailynews via REUTERS

Dailynews via REUTERS

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!