08:50 / 07.01.2018.

Autor: HRT

Sudar teretnog broda i tankera - 32 nestalih

Foto: twitter

Foto: twitter

Foto: - / -

Nesreća se dogodila oko 160 nautičkih milja (300 km) istočno od ušća rijeke Yangtze, nedaleko od Šangaja, na istoku Kine.
Nakon sudara teretnog broda i tankera, koji se zapalio, 32 osobe smatraju se nestalima, objavilo je kinesko ministarstvo prometa. 
Sudar se dogodio u subotu oko 20 sati po lokalnom vremenu. Tanker je prevozio 136.000 tona goriva i zapalio se. Danas će spasilačke službe nastaviti potragu za posadom koju je činilo 30 državljana Irana i dva Bangladešanina.

Nesreća se dogodila oko 160 nautičkih milja (300 km) istočno od ušća rijeke Yangtze, nedaleko od Šangaja, na istoku Kine. Tanker Sanchi plovio je pod panamskom zastavom i bio je dug 274 metra. Plovio je za iransku kompaniju Bright Shipping prema Južnoj Koreji, gdje je trebao iskrcati teret, objavilo je kinesko ministarstvo.

Kineski teretni brod, koji je plovio pod zastavom Hong Konga, prevozio je 64.000 tona žitarica i nije oštećen u sudaru. Njegova posada, koju čini 21 osoba kineske nacionalnosti, na sigurnom je.

U potrazi i spašavanju sudjeluje osam kineskih brodova. Južna Koreja također je poslala brod obalne straže, javlja agencija Nova Kina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!