Sudarili se vojni avioni blizu Rima, poginula dva pilota

07.03.2023.

14:49

Autor: Hina/HRT

Sudarila se dva zrakoplova blizu Rima

Sudarila se dva zrakoplova blizu Rima

Foto: oldirtyronin / Twitter

U zrakoplovnoj nesreći u blizini Rima poginula su dvojica vojnih pilota. Dva zrakoplova talijanskih zračnih snaga sudarila su se iznad gradića Guidonia Montecelio, oko 35 km sjeveroistočno od Rima.

Dvije su se letjelice dodirnule tijekom vježbe u kojoj su sudjelovala ukupno četiri ultralaka zrakoplova. Jedna je izgubila krilo i srušila se.

Nakon sudara jedan se avion odmah srušio, a drugi je uspio sletjeti, no pritom se zabio u parkirani automobil na ulici. Pilot je još bio živ, no avion je eksplodirao prije nego što su mu građani uspjeli pomoći, piše la Repubblica.

Žrtve su potpukovnik Giuseppe Cipriano i bojnik Marco Meneghello, javlja la Repubblica.

Dvojica pilota bila su u trenažnim zrakoplovima tipa U-208, priopćila je vojska.

Avion U-208 je lagani zrakoplov koji može uz pilota prevoziti još najviše četiri putnika i letjeti brzinom od najviše 285 km/sat.

Razlog sudara zrakoplova u letu zasad je nepoznat.

Druga dva pilota prizemljila su svoje zrakoplove i uskoro će biti ispitani. Tužiteljstvo će pokrenuti istragu.

Premijerka Giorgia Meloni izrazila je sućut obiteljima žrtava.

- Vijest o pogibiji dvojice pilota zračnih snaga u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Guidoniji, blizu Rima, ispunjava nas tugom. U ime vlade, izražavam najdublju sućut obiteljima i kolegama poginulih. Naše molitve idu njima.

- S dubokom sam tugom saznao strašnu vijest o smrti dvojice pilota. Moja najdublja sućut obiteljima i čelnicima zračnih snaga, poručio je Ignazio La Russa, predsjednik Senata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!