12:33 / 13.12.2020.

Autor: HRT

Sukob Trumpovih pristaša i protivnika

Foto: REUTERS/Erin Scott

Foto: REUTERS/Erin Scott

Foto: - / REUTERS

Četiri su osobe zadobile ubodne rane, a 23 su privedene. Više od 50 presuda saveznih i državnih sudova potvrdilo je Bidenovu pobjedu nad Trumpom.
Pristaše Donalda Trumpa organizirali su niz molitvenih skupova negodujući zbog njegova poraza i optužujući novoizabranog predsjednika demokrata Joea Bidena za krađu na izborima.

Na prosvjedima u Washingtonu sukobili su se Trumpovi pristaše i protivnici. Četiri su osobe zadobile ubodne rane, a 23 su privedene. Više od 50 presuda saveznih i državnih sudova potvrdilo je Bidenovu pobjedu nad Trumpom.

- Mi smo iz Milwaukeeja u državi Wisconsin, a došli smo kako bismo dali potporu našem predsjedniku Donaldu Trumpu. U mislima i u srcu znamo da su ovi izbori pokradeni. Masovne prijevare raširene su u šest, sedam, možda 10-ak država, možda u cijeloj zemlji. Znamo da smo vidjeli dovoljno dokaza koji podupiru naše uvjerenje da stanemo iza našeg predsjednika, rekao je jedan od pristaša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!