Sumnjivi paketi u 31 ukrajinskoj diplomatskoj misiji

07.12.2022.

16:11

Autor: Hina/E.P.C.

Sumnjivi paketi stigli u ukrajinska veleposlanstva

Sumnjivi paketi stigli u ukrajinska veleposlanstva

Foto: Violeta Santos Moura / REUTERS

Niz paketa poslanih ukrajinskim veleposlanstvima u 15 zemalja stiglo je s adresom zastupništva Tesle u Njemačkoj i obično su slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor, rekao je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba na Facebooku je napisao da su paketi stigli u 31 ukrajinsku diplomatsku misiju u 15 zemalja. Prema njegovoj ocjeni, na djelu je kampanja terora prema ukrajinskim diplomatima.


- Sve omotnice su imale istu adresu: zastupništvo automobila Tesla u njemačkom gradu Sindelfingenu. Obično su paketi slani iz poštanskih ureda koji nemaju video nadzor, napisao je Kuleba.


Kuleba je dodao da kriminalci nisu ostavili nikakav DNK trag, što ukazuje na to da se radi o profesionalcima.


U petak je glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova rekao da je nekoliko ukrajinskih diplomatskih predstavništava u Europi, među kojima i veleposlanstvo u Zagrebu, primilo omotnice sa životinjskim očima.


Njemačke vlasti i zastupništvo proizvođača električnih automobila Tesla u Sindelfingenu, južnoj Njemačkoj, nisu komentirali navode ukrajinskog ministra.


Elon Musk, izvršni direktor Tesle, našao se na udaru kritika jer je zagovarao mirovni sporazum kako bi se zaustavio rat u Ukrajini.


Kijev je predložene odredbe mogućeg sporazuma ocijenio kao nagrađivanje Rusije.


Musk je izjavio da njegova tvrtka SpaceX ne može unedogled financirati internetsku uslugu Starlink u Ukrajini, ali je dan poslije rekao da će nastaviti s pružanjem usluge jer su dobra djela potrebna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!