11:54 / 07.07.2018.

Autor: B.S.LJ./M.M./HRT

Sve oči uprte u Soči

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Sve oči uprte su u Soči - Hrvatska se protiv domaćina Rusije večeras bori za polufinale Svjetskog prvenstva.
Sve oči uprte su u Soči - Hrvatska se protiv domaćina Rusije večeras bori za polufinale Svjetskog prvenstva. Odbrojavaju se minute, sekunde, "kvadratići" preplavljuju naše gradove, a oni najsretniji utakmicu će pratiti na velebnom stadionu Fišt.

Nakon 20 godina Vatreni ponovno imaju priliku ući u polufinale svjetske smotre, što bi bio sjajan rezultat u koji su prije prvenstva vjerovali samo oni najveći optimisti.

Iščekivanje je na vrhuncu. Hrvatska je ujedinjena u potpori nogometnoj reprezentaciji. Budući da igramo protiv domaćina - rijetki su oni koji su uspjeli nabaviti ulaznice.

U Sočiju je naš Miro Aščić."Hrvatska je u euforiji, svi prate utakmice", rekao je novinarima izbornik Zlatko Dalić uoči današnjeg susreta i zahvalio svim navijačima na potpori. Cijela je momčad svjesna da je ovo prilika života za jednu sjajnu generaciju.

"Naša cijela država i cijeli narod živi u jednoj euforiji, jednom lijepom raspoloženju i u cijeloj Hrvatskoj je velika fešta kad igra hrvatska reprezentacija. Svi su ispred televizora, na trgovima, u kafićima i zaista bismo htjeli da i vi tu atmosferu pogledate i vidite kako je kod nas u Hrvatskoj. Mi vidimo samo jedan dio", rekao je jučer Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, poručio je pak kako se sve velike utakmice u klubovima ne mogu usporediti "s onime što živiš u reprezentaciji". "To je sasvim nešto posebno, nešto drukčije. Za mene i za sve nas je velika čast što imamo tu mogućnost da branimo sveti dres, da pokažemo cijelom svijetu koliko smo dobri, koliko smo moćni zajedno", rekao je.U Soči je stigla i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Za razliku od ogleda s Danskom - ovaj put riječ je o službenom posjetu. Dočekali su je izbornik Dalić i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.A kakvo je stanje u Hrvatskoj u kojoj je zavladala prava navijačka euforija. Sve prate naši reporteri Edi Škovrlj, Igor Rotim i Andrej Rašljanin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!