19:22 / 11.03.2021.

Autor: HRT/Hina

Švedska princeza Victoria i princ Daniel pozitivni na COVID-19

Švedska princeza Victoria

Švedska princeza Victoria

Foto: Bill Berkrot / REUTERS

Švedska princeza Victoria, prijestolonasljednica i njezin suprug, princ Daniel, pozitivni su na koronavirus, objavila je kraljevska kuća.

- Prijestolonasljednica i princ Daniel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti, priopćio je švedski dvor. Prinčevski par je u karanteni zajedno s njihovo dvoje djece, princezom Estelom i princom Oskarom. Princeza Victoria (43), trebala bi naslijediti krunu od svoga oca, kralja Karla XVI. Gustafa.

Kralj i kraljica Silvia oboje su cijepljeni. Kralj je stupio na prijestolje 1973. i u travnju će napuniti 75 godina, a u više navrata pozvao je švedski narod na jedinstvo i poštivanje epidemioloških mjera koje su u toj zemlji prilično blage.

Do sada je Švedska potvrdila više od 13.000 umrlih zaraženih COVID-19. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je višestruko viša od susjednih nordijskih zemalja, no niža je od nekoliko europskih zemalja koje su za razliku od Švedske odabrale mjere strogog zatvaranja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!