17:29 / 08.09.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

Švicarci će trebati COVID potvrde za restorane, barove

Švicarci će trebati covid potvrde za restorane, barove

Švicarci će trebati covid potvrde za restorane, barove

Foto: Denis Balibouse / REUTERS

Švicarci će od ponedjeljka morati pokazati COVID potvrde da bi ušli u barove, restorane i fitness centre, odlučila je švicarska vlada, čime se želi smanjiti pritisak na bolnice u četvrtom valu pandemije.

Vlada je prošli tjedan odgodila mjeru, koja bi u početku trebala biti na snazi četiri mjeseca, zbog javne rasprave o tome zadire li previše u građanske slobode.


No budući da je situacija u bolnicama napeta i neke moraju odgoditi operacije, vlada je u srijedu ipak odlučila provesti plan u djelo.


- Situacija je i dalje nestabilna s više od 3500 novozaraženih danas. Alternativa je sve zatvoriti i učinit ćemo sve što možemo da to izbjegnemo, rekla je ministrica zdravlja Alain Berset novinarima u Bernu.


COVID potvrda u Švicarskoj dokaz je cijepljenja, oporavka od zaraze ili negativnog testa.


Ugostitelji su kritizirali mjeru, ocijenivši da će naštetiti poslovanju u trenutku kada je pandemija počela pokazivati znakove popuštanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!