08:24 / 21.03.2020.

Autor: Hina/I.Z.

Sydney: Zbog neodgovornosti kupača zatvorena i slavna plaža Bondi

Foto: Loren Elliott/Reuters, arhiva

Foto: Loren Elliott/Reuters, arhiva

Foto: - / REUTERS

Prema novim pravilima koje je donijela australska vlada na otvorenom je dopušteno okupljanje najviše 500 ljudi, a u zatvorenom najviše stotinu.
Slavna sydneyska plaža Bondi danas je zatvorena pošto su tisuće kupača ignorirale nova pravila o socijalnom distanciranju uvedena zbog pandemije koronavirusa.

- Novozelandska premijerka pozvala na ograničenje kretanja

Jučer su fotografije s prepune plaže postavljene na društvenim mrežama izazvale pažnju u cijelom svijetu.

Vlada Novog Južnog Walesa naredila je zatvaranje i upozorila da će zatvoriti i druge plaže u toj australskoj saveznoj državi.

- Ne radimo to zato što smo protiv zabave, ali ako imate zajednicu koja ne poštuje pravila o socijalnom distanciranju onda moramo nešto učiniti, rekao je ministar policije lokalne vlade David Elliott.

Prema novim pravilima koje je donijela australska vlada na otvorenom je dopušteno okupljanje najviše 500 ljudi, a u zatvorenom najviše stotinu, pod uvjetom da postoji minimalan razmak između dvije osobe od 1,5 metra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!