Tajland u lipnju počinje naplaćivati pristojbe turistima

16.02.2023.

10:29

Autor: Hina/I.B.

Phuket, Tajland

Phuket, Tajland

Foto: Jorge Silva / REUTERS

Tajland po prvi put planira uvesti pristojbe za turiste i od lipnja će posjetitelji koji u zemlju dolaze zračnim putem morati platiti 300 tajlandskih bahta (8,30 eura), izvijestio je ovog tjedna Bangkok Post pozivajući se na ministra turizma Phiphata Ratchakitprakarna.

Oni koji ulaze brodom ili kopnom platit će 150 bahta (4,15 eura) u skladu s mjerom o kojoj se raspravljalo neko vrijeme i koja je finalizirana na sastanku vlade. Samo posjetitelji koji ne prenoće u Tajlandu oslobođeni su pristojbe.

Vlada kaže kako očekuje da će ove godine prikupiti oko 3,9 milijardi bahta od turističke pristojbe, koja je dugo nailazila na kritike predstavnika turističkog sektora zbog straha da bi mogla otjerati turiste.

- Pristojba će pridonijeti boljoj skrbi za turiste, rekao je Ratchakitprakarn istaknuvši da će se dio svote koristiti za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode za goste tijekom njihova boravka.

Posljednjih tjedana turisti masovno hrle na Tajland prvi put od završetka ograničenja putovanja povezanih s pandemijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!