08:43 / 04.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Tajlandski dječaci zarobljeni u špilji uče roniti

-

-

Foto: - / -

Još se ne zna kako će i kada skupina dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov trener izići iz špilje.
Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener koji su više od tjedan dana zarobljeni u špilji na sjeveru Tajlanda uče roniti uoči očekivane spasilačke misije.

Vježbaju stavljanje maske i (podvodno) disanje, rekao je na konferenciji za novinare Narongsak Osotthanakorn, zapovjednik spasilačke misije i guverner pokrajine Chiang Rai gdje se špilja nalazi.

Još se ne zna kako će i kada skupina dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov trener izići.

Video koji su objavili tajlandski specijalci pokazuje dva ronioca u ronilačkom odijelu koji sjede na uzdignutom dijelu špilje pokraj dječaka.
Čini se da su dobro raspoloženi, povremeno se smiju. Zasad se ne zna kad je video snimljen.

Svjetlo ide od dječaka do dječaka, koji se jedan za drugim javljaju, predstavljaju se i na kraju pozdravljaju sklopljenih dlanova u tradicionalnom tajlandskom pozdravu.

Ronioci su nakon zahtjevne potrage, ronjenja uskim prolazima i mutnim vodama, pronašli 12 dječaka i njihova trenera kasno u ponedjeljak na uzdignutoj stijeni otprilike četiri kilometra od ulaza u špilju.

U dobrom su zdravstvenom stanju i pretrpjeli su samo lakše ozljede.Tajland: Drama pronađenih dječaka se nastavlja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!