Talibani poručili državnim službenicima: Brade ili otkaz

28.03.2022.

14:20

Autor: I.Z./HRT/Hina

Talibani poručili državnim službenicima: Brade ili otkaz

Talibani poručili državnim službenicima: Brade ili otkaz

Foto: - / Shutterstock

Afganistanski su talibani svim državnim zaposlenicima naredili da nose bradu ili će dobiti otkaz, potvrdila su za Reuters tri izvora.

Predstavnici ministarstva za promidžbu vrlina i sprečavanje poroka već su danas počeli obilaziti državne službe kako bi provjerili drže li se svi zaposlenici novih pravila.

Talibani su također propisali strogi odjevni kod pa će državni službenici morati nositi dugu, laganu tuniku i hlače te turban ili kapu.

Usto, moraju se tijekom dana moliti u točno određeno vrijeme.

Prošli su tjedan talibani ženama zabranili letove zrakoplovom ako nemaju mušku pratnju, a srednjoškolkama još nije dopušteno vratiti se u školske klupe.

Jučer su naredili da svi parkovi za zabavu moraju provesti segregaciju na temelju spola, što znači da obitelji ne mogu više ići zajedno na ta mjesta.

Prema rasporedu ministarstva, žene će moći ići u zabavne parkove u Kabulu i okolici od nedjelje do utorka i pritom će morati nositi hidžab, dok će se muškarci moći zabavljati od srijede do subote.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!