Talijanke pokušale Pakistance i Indijce preko Hrvatske prokrijumčariti u Italiju

25.07.2022.

18:03

Autor: Hina/HRT

Uhićeni za krijumčarenje ljudi

Uhićeni za krijumčarenje ljudi

Foto: Ilustracija / Pixabay

Protiv dvije Talijanke koje su za novac početkom ljeta iz BiH u Hrvatsku prebacile Pakistacne i Indijce, u uskom prostoru duplog krova i tovarnom sanduku teretnjaka, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu i zatražilo da im se produlji istražni zatvor, izvijestilo je tužiteljstvo u ponedjeljak.

Terete ih da su 22. lipnja u 23.40 sati u mjestu Vinjani Gornji, nedaleko Imotskog, "zajednički i dogovorno" zbog imovinske koristi počinile kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Za prvookrivljenicu navode da je upravljala, dok je drugookrivljenica bila suvozač u teretnom vozilu u koje su primile više državljana Pakistana i Indije iako su znale da se radi o ilegalnim migrantima koji su prethodno, pješice kroz šumu, prešli granicu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te nepoznatoj osobi u Mostaru platili od 600 do 800 eura za prijevoz preko Hrvatske do Italije.

"Tereti ih se da su strane državljane smjestile u uzak prostor duplog krova tovarnog prostora u kojem nije bilo ventilacije zbog čega je, uslijed nedostatka zraka i velike topline, moglo doći do nesvjestice, gušenja i u konačnici smrti tih osoba. Dvoje su stranih državljana smjestile u tovarni sanduk, nakon čega su se, izmjenjujući se u upravljanju vozilom, imale namjeru prevesti do Italije ali su ih policijski službenici zaustavili pri graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Vinjani Gornji-Osoje", navodi tužiteljstvo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!