18:29 / 28.03.2020.

Autor: Dragan Nikolić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Talijanska tragedija: još 889 žrtava koronavirusa

Foto: FLAVIO LO SCALZO/Reuters, mjesto Seriate

Foto: FLAVIO LO SCALZO/Reuters, mjesto Seriate

Foto: - / REUTERS

Novozaraženih je gotovo 6000. Od početka pandemije umrlo je više od 10.000 ljudi.
Iz Italije i danas dolaze potresni podaci. U jednom danu umrlo je 889 osoba, a novozaraženih je gotovo 6000. Od početka pandemije umrlo je više od 10.000 ljudi.

U tri dana 90 lijesova pristiglo je u crkvu svetog Josipa u mjestu Seriate. Kada ih se skupi dovoljno, s još jednim svećenikom otac Carminati udijeli im brz blagoslov, a zatim vojska lijesove utovari u svoje kamione i odveze na kremiranje.

Diljem Španjolske vojska dezinficira umirovljeničke domove, željezničke postaje i zatvore. I njima i liječnicima svake večeri u 8 Španjolci plješću s balkona u znak zahvalnosti. Tvrtke za dostavu hrane u Barceloni svakodnevno, pak, u bolnice i policijske postaje dostavljaju 200-njak besplatnih ručkova ili večera, u akciji nazvanoj Dostava za heroje.

Južna Koreja objavljuje da je prvi put od početka epidemije broj izliječenih od Covida-19 veći od trenutačnog broja zaraženih, u seulskoj zračnoj luci provode se stroge mjere zbog povratnika iz SAD-a. I svi novozaraženi u Kini, njih 54-ero, izvješćuju vlasti u Pekingu, povratnici su u zemlju. Kinezi ne smatraju da će izazvati drugi val zaraze.

Dok uz obvezno mjerenje temperature putnika kineski Wuhan nakon dva mjeseca izlazi iz prometne blokade - posljednji potvrđeni lokalni slučaj zabilježen je ondje prije pet dana - sasvim oprečna slika u Tokiju, koji je na rubu da proglasi izvanredno stanje. Vlada podiže palac gore za lijek protiv gripe koji se pokazao učinkovitim u borbi s covidom-19.

Na Indijskom potkontinentu i dalje traje trotjedna, najsveobuhvatnija karantena na svijetu. Prometni policajci u četvrtom po veličini indijskom gradu Chennaiju podižu svjesnost o koronavirusu i na ovaj način.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!