07:12 / 19.12.2020.

Autor: V.G./Hina

Talijanski Senat dao odobrenje za ublažavanje migracijskih pravila

FOTO: Ilustracija/REUTERS/STRINGER NO RESALES

FOTO: Ilustracija/REUTERS/STRINGER NO RESALES

Foto: - / REUTERS

Nova pravila predviđaju predviđaju smanjenje novčanih kazni dobrotvornim organizacijama koje su bez dopuštenja ušle u talijanske teritorijalne vode.
Talijanski Senat odobrio je u petak sigurnosnu uredbu kojom se utire put za ukidanje migracijskih reformi koje je provodio bivši ministar unutarnjih poslova, a sadašnji čelnik oporbene ekstremne desnice Matteo Salvini.

➡️ U BiH razbijena skupina krijumčara ilegalnih migranata
➡️ Crna knjiga upozorava na nasilje prema migrantima na granici EU-a

Samo su se dva zastupnika usprotivila uredbi na glasanju u petak, koje je uslijedilo nakon tučnjave u četvrtak u kojoj su političari iz različitih tabora morali biti razdvojeni od strane sigurnosnih službenika.

Novinska agencija ANSA izvijestila je da je tučnjava uslijedila nakon što su senatori iz Salvinijeve nacionalističke stranke Liga imali prigovore na postupak glasanja.

Nova pravila predviđaju predviđaju smanjenje novčanih kazni dobrotvornim organizacijama koje su bez dopuštenja ušle u talijanske teritorijalne vode, s pola milijuna eura na 10.000 do 50.000 eura.

Također, otežava se odbijanje migranata kojima je potrebna zaštita te se učvršćuju mjere za borbu protiv trgovine narkoticima.

Salvini je kaznene antimigracijske zakone uveo 2018. i 2019. godine. Premijer Giuseppe Conte, koji je u to vrijeme već bio premijer, obećao je povući mjere nakon što je Liga napustila koalicijsku vladu, a Demokratska stranka zauzela njezino mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!