Teretni vlak iskočio iz tračnica u Maineu, troje ozlijeđenih

16.04.2023.

06:53

Autor: Hina/HRT/V.G.

Teretni vlak iskočio iz tračnica u Maineu

Teretni vlak iskočio iz tračnica u Maineu

Foto: Jackman - Moose River Fire & Rescue Department / Reuters

Teretni vlak Kanadske pacifičke željeznice (Canadian Pacific) iskočio je iz tračnica i zapalio se u subotu u Maineu, pri čemu su lakše ozlijeđena trojica zaposlenika željeznica.

Ukupno tri lokomotive i šest vagona koji su prevozili drvnu građu i električne žice iskočili su iz tračnica u šumovito područje gdje su se zapalili i izazvali manji šumski požar, izvijestio je Odjel za šume Mainea.

Dodatni vagoni koji su prevozili opasne materijale nisu iskočili iz tračnica i ne postoji opasnost od njihova curenja i zapaljivanja, dodao je.

Iskliznuće iz tračnica došlo je kada je vlak naišao na "ispranu tračnicu", oštećenu uslijed djelovanja vode, navodi Canadian Pacific u priopćenju. Erozija je možda nastala nakupljanjem otopljenog leda i krhotina, dodaje.

Ranije istog dana vatrogasna i spasilačka služba Rockwooda objavila je fotografiju iskakanja iz tračnica na svojoj Facebook stranici moleći stanovnike da se "drže podalje".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!