09:01 / 25.11.2018.

Autor: M.M./Hina

Tijuana: Humanitarna kriza među migrantima

-

-

Foto: - / -

Policija je od dolaska migrantske karavane u Tijuanu uhitila 109 migranata zbog manjih napada.
Gradonačelnik Tijuane proglasio je humanitarnu krizu među tisućama migranata koji su stigli u meksički pogranični grad.

Gradonačelnik Juan Gastelum rekao je da se grad ne može nositi s troškovima smještaja više od 4700 migranata iz srednje Amerike na nogometnom igralištu.

Obroci za migrante stoje 27.000 dolara na dan, a za pomoć je zaduženo više od 700 javnih službenika, kažu gradske vlasti.

Napetosti u Tijuani porasle su u petak navečer kad je policija pokušala uhititi čovjeka koji je navodno koristio marihuanu. Mladić je uhićen nakon što je policajac ozlijeđen jer je na njega bačen kamen.

Policija je od dolaska migrantske karavane u Tijuanu uhitila 109 migranata zbog manjih napada.

Tisuće ljudi iz srednje Amerike, koji su pobjegli od nasilja i siromaštva u svojim državama, stigli su na američku granicu unatoč tomu što je američki predsjednik Donald Trump izjavio da im neće dopustiti ulazak.

Buduća meksička ministrica unutarnjih poslova opovrgla je medijska izvješća da je vlada sklopila sporazum sa SAD-om prema kojem će migranti rješenja američkih sudova o zahtjevu za azil čekati u Meksiku.
Buduća vlada pregovara sa SAD-om, ali ne može sklapati sporazume jer još nije na vlasti, naglasila je Olga Sanchez Cordero odbacujući ujedno mogućnost da Meksiko bude proglašen "sigurnom trećom zemljom" za tražitelje azila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!