Tisuće kuća poplavljene na istoku Rusije nakon prolaska tajfuna

13.08.2023.

10:49

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goga Shutter / Shutterstock

Više tisuća kuća poplavljeno je nakon što je tajfun pogodio istočni dio Rusije, javlja u nedjelju njemačka agencija dpa.

Više od 4300 kuća u 16 sela, 5600 drugih nekretnina i 43 ceste još su uvijek poplavljeni u Primorskom kraju na istoku zemlje, prema službi civilne zaštite.

Služba je dodala da je 28 sela odsječeno zbog poplava. Zasad nema zabilježenih žrtava, a više od 2000 stanovnika je evakuirano.

Pokrajina na granici s Kinom je u proteklih nekoliko dana bila pogođena tajfunom Khanun, koji je već prouzročio štetu u Japanu. Obalna područja Primorskog kraja graniče s Japanskim, odnosno Istočnim morem.

Proglašeno je izvanredno stanje nakon teških poplava zbog puknuća brane blizu grada Spask-Dalni i obilnih kiša nakon tajfuna. Oko Spask-Dalnija, voda se polako povlači u nedjelju, objavila je pokrajinska uprava.

Mnoge kuće su i dalje bez električne energije jer su tijekom poplava prestale raditi neke trafostanice. U blizini grada Usurijska teško je oštećen granični prijelaz s Kinom, pišu lokalne novine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!