23:13 / 09.03.2018.

Autor: HRT

Tisuće na ulicama Bratislave prosvjeduju zbog korupcije

Foto: Twitter, @NewsUpdate24Int

Foto: Twitter, @NewsUpdate24Int

Foto: - / -

Prosvjednici su nosili transparente "Ostavke, molimo vas" i nešto agresivnije "Fico spava s mafijom". Skup je počeo mirno.
Najmanje deset tisuća osoba okupilo se na trgu u Bratislavi na prosvjedu zbog korupcije na kojem su tražili ostavku premijera Roberta Fica, čiji je mađarski kolega u Budimpešti izjavio da događaji u Slovačkoj nose potpis Georgea Sorosa. Prosvjed je organiziran nakon ubojstva istraživačkog novinara Jana Kuciaka prošlog mjeseca, koje je izazvalo šok u Slovačkoj i inozemstvu.

Kuciak i zaručnica ubijeni su vatrenim oružjem. On je istraživao slučajeve političke korupcije i navodnu umiješanost talijanske mafije u projekte financirane sredstvima EU-a u Slovačkoj. Prosvjednici su nosili transparente na kojima su tražili "Ostavke, molimo vas" i nešto agresivnije upozoravali "Fico spava s mafijom". Skup je počeo mirno s nekoliko govora, što je demantiralo Ficovu zabrinutost za moguće izbijanje nasilja.Orban: Događaji u Slovačkoj imaju Sorosev potpis

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je kako bi američki financijaš Soros i njegova organizacija učinili sve što je u njihovoj moći da sruše vlade koje se protive imigraciji, prenosi agencija MTI. Vidim otiske Sorosa i njegove organizacije u nedavnim događajima u Slovačkoj, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!