20:18 / 23.04.2018.

Autor: M.M./HRT/Hina

Toronto: Vozač kombija optužen za deset ubojstava

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Minassian je pohađao program za učenike s posebnim potrebama u srednjoj školi Thornlea. Hodao je hodnicima čvrsto stisnutih šaka i pognute glave, kaže njegova kolegica.
Vozač kombija koji se jučer u Torontu zaletio među pješake službeno je optužen za 10 ubojstava, te za 13 pokušaja ubojstava. Osumnjičeni za napad kombijem na pješake u Torontu, u kojemu je, po najnovijim podacima, poginulo deset, a ranjeno 15 ljudi, je 25-ogodišnji Alek Minassian, javila je televizija CBC (Canadian Broadcasting Corporation). On se pojavio na sudu gdje je pokazao vrlo malo emocija.

Policija je priopćila da se Minassian namjerno zaletio u masu ljudi u sjevernom dijelu Toronta, a iz bolničkih izvora doznaje se da je pet osoba u kritičnom stanju.

Po riječima šefa policije motivi napada još uvijek nisu poznati, no prema riječima kanadskog ministra za javnu sigurnost napad u Torontu nema veze s pitanjem nacionalne sigurnosti. Šef policije Mark Saunders kazao je da se čini da je incident namjerno izazvan te da je vozač iznajmljenog kombija priveden bez otpora.

Premijer Justin Trudeau zatražio je od Kanađana da ne žive u strahu.
"Ne smijemo živjeti u svakodnevnom strahu i nesigurnosti" dok šetamo našim gradovima, rekao je Justin Trudeau prije sastanka vlade u Ottawi.
"Kanađani diljem zemlje su šokirani i tužni zbog tog bezumnog napada", dodao je šef vlade. "Moramo ostati otvorena i slobodna zemlja", naglasio je.


Videosnimka napada koju je snimio slučajni prolaznik prikazana je na CBC televiziji pokazuje muškarca koji je u više navrata uperio neki predmet prema policajcu, a ovaj mu viče "da legne", no muškarac odgovara "Ubij me".
Shereen Chami rekla je da njezin bivši školski kolega Alek Minassian (25) nije bio nasilan. Minassian je pohađao program za učenike s posebnim potrebama u srednjoj školi Thornlea. Hodao je hodnicima čvrsto stisnutih šaka i pognute glave te proizvodio zvukove poput mijaukanja, prisjetila se. "Nije bio društvena osoba, ali koliko ga se sjećam bio je apsolutno bezopasan", rekla je.

"