Tragedija u Kamerunu: 16 mrtvih u požaru u diskoteci

23.01.2022.

14:12

Autor: HRT/Hina/J.L.

Tragedija u Kamerunu

Tragedija u Kamerunu

Foto: andriano.cz / SHUTTERSTOCK

Najmanje je 16 ljudi poginulo u požaru u noćnome klubu u luksuznoj četvrti kamerunskog glavnog grada Yaoundéa, koji je u noći na nedjelju slučajno izazvao vatromet. 

Tragedija se dogodila u vrijeme dok je Kamerun domaćin Afričkoga kupa nacija (ACN), kontinentalnog nogometnog prvenstva.

"Požar je izbio slučajno, a prvo izvješće govori o 16 mrtvih i osam teško ozlijeđenih" osoba, stoji u pisanome priopćenju ministarstva komunikacija.

Incident se dogodio u glavnoj dvorani Liv's Night Cluba, smještenog u luksuznoj četvrti Bastos, u kojoj se nalaze brojna luksuzna zdanja, zgrade stranih veleposlanstava i rezidencije diplomata.

Vatra koju je prouzročio vatromet najprije je progutala strop zgrade, a potom su odjeknule dvije snažne eksplozije, što je među posjetiteljima izazvalo paniku i stampedo, stoji u priopćenju ministarstva.

- Kad smo stigli na mjesto događaja shvatili smo da je ondje opća panika i da je izbio velik požar s puno dima, rekao je vatrogasni dužnosnik Yaoundéa za AFP, želeći ostati anoniman. Dodao je da su on i kolege izbrojili 16 mrtvih i pet ozlijeđenih.

U dvorištu zgrade ostali su nagorjeli predmeti, no fasada diskoteke nije uništena niti je izgorjela, piše novinar AFP-a.

- Sve se odvijalo vrlo brzo, bilo je nešto iza 2 sata ujutro, a većina posjetitelja stiže oko 3. Sve se dogodilo u unutarnjem prostoru zbog čega ima puno žrtava, rekao je AFP-u zaštitar koji se ondje nalazio u trenutku tragedije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!