18:55 / 19.02.2018.

Autor: dp/eg/HRT

Traje potraga za ostacima iranskog zrakoplova

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Iako državni mediji navode da su ostaci zrakoplova locirani, službene potvrde nema. Helikopteri su se dvaput morali vraćati iz potrage zbog loših vremenskih uvjeta.
U planinskom dijelu jugozapadnog Irana i dalje traje potraga za srušenim zrakoplovom sa 65 putnika i članova posade. Iako državni mediji navode da su ostaci zrakoplova locirani, službene potvrde nema. Pretpostavlja se da nitko nije preživio. Helikopteri su se dvaput morali vraćati iz potrage zbog loših vremenskih uvjeta.

U ranu su zoru, na temperaturi od 16 stupnjeva ispod ništice, iranske spasilačke ekipe nastavile potragu za ostacima zrakoplova ATR-72 Aseman Airlinesa koji se jučer, u gustoj magli, nakon polijetanja iz Teherana, srušio na nepristupačnom području planinskih lanaca pokrajine Isfahan, noseći sa sobom u smrt svih 65 putnika i članova posade, među kojima je bilo i jedno dijete, samo 25 kilometara od cilja Yasuja.

Planina Dena, mjesto nesreće, visoka 4400 metara, teško dostupna i za lijepa vremena, bila je do podneva obavijena gustom maglom. Avion se srušio na visini od 3 i pol tisuće metara. Nadlijećući visoravni i planinske vrhunce, dronovi i helikopteri navodno su locirali mjesto nesreće i ostatke zrakoplova, iako službene potvrde još nema.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!