12:56 / 15.09.2020.

Autor: V.K./Hina

Treći požar u središtu Bejruta, stanovnici u panici

Foto: REUTERS/Mohamed Azakir

Foto: REUTERS/Mohamed Azakir

Foto: - / REUTERS

Izbio je požar u još nedovršenoj robnoj kući u središtu Bejruta, tek nekoliko metara od razorne eksplozije 4. kolovoza u bejrutskoj luci koja je uništila veliki dio glavnog libanonskog grada.
Izbio je požar u još nedovršenoj robnoj kući u središtu Bejruta, tek nekoliko metara od razorne eksplozije 4. kolovoza u bejrutskoj luci koja je uništila veliki dio glavnog libanonskog grada.

U Bejrutu 135 poginulih, ozlijeđen jedan hrvatski državljanin
Bejrut: Više od 100 poginulih, proglašeno izvanredno stanje
Spasioci mjesec dana nakon eksplozije u Bejrutu traže preživjelog

Stanovnici iz tog dijela grada su kazali da je gusti dim dio izazvao paniku jer je ovo drugi požar unutar tjedan dana u Bejrutu.

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar u zgradi koju je dizajnirala poznata arhitektica Zaha Hadid. Uzrok požara još se ne zna.

Prošli četvrtak je izbio požar u skladištu u bejrutskoj luci koji je također izazvao paniku među stanovnicima, još uvijek pod dojmom razorne eksplozije 2700 tona amonijevog dušika koji je bio uskladišten u neodgovarajućim uvjetima, također u skladištu u bejrutskoj luci.

U toj je eksploziji poginulo više od 190 ljudi, 6000 je ozlijeđeno, a oko 300.000 ljudi je ostalo bez krova nad glavom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!