Troje mrtvih nakon pucnjave u Iowi

08:25 / 03.06.2022.

Autor: V.K./HRT/Hina

Troje mrtvih nakon pucnjave u Iowi

Troje mrtvih nakon pucnjave u Iowi

Foto: Nirmalendu Majumdar / USA Today Network via REUTERS

Muškarac je u četvrtak pucao i ubio dvije žene na parkiralištu crkve u državi Iowi, a zatim sebe, objavila je policija. To je još troje mrtvih u nizu nedavnih pucnjava koje su potresle Sjedinjene Države.

Pucnjava u Iowi dogodila se ubrzo nakon što je predsjednik Joe Biden održao velik govor o oružanom nasilju nakon masovnih pucnjava u Buffalu u državi New York, Uvaldeu u Teksasu i Tulsi (Oklahoma) proteklih tjedana.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe koje su bile na sprovodu na groblju u Racineu u Wisconsinu.

Pucnjava u Iowi dogodila se ispred crkve Cornerstone, fundamentalističke kršćanske crkve istočno od grada Amesa, tijekom crkvenog programa, rekao je Nicholas Lennie, glavni zamjenik ureda šerifa okruga Story.

Kad su mjerodavni stigli na mjesto događaja, pronašli su troje mrtvih, rekao je Lennie, dodajući da ne može navesti identitet niti otkriti u kakvoj su vezi možda bili.

- Čini se da je ovo izolirani incident s jednim napadačem, rekao je Lennie.

Nekoliko trenutaka prije, Biden je pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje, proširi provjeru prošlosti i provede druge mjere kontrole oružja za rješavanje masovnih pucnjava.

- Dosta, dosta!, rekao je predsjednik.

Sjedinjene Države proteklih su tjedana potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 crnačkih stanovnika u sjevernom dijelu New Yorka, 19-ero djece i dvoje učitelja u Teksasu te dva liječnika, recepcionar i pacijent u Oklahomi.

U drugoj pucnjavi u Racineu u Wisconsinu u četvrtak je ispaljeno više hitaca u skupinu ožalošćenih koji su bili na popodnevnom pogrebu, pri čemu su dvije osobe ranjene, rekla je novinarima policijska zapovjednica Racinea Kristi Wilcox.

Jedna je žrtva zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milwaukeeju, očito zbog težih ozljeda, rekao je Wilcox. Nijedan osumnjičeni nije priveden.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!