Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru

01.04.2023.

22:06

Autor: M.M./Hina/HRT

Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru

Trojica britanskih državljana u talibanskom zatvoru

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Trojica Britanaca odvedena su u talibanski zatvor u Afganistanu, a među njima je i takozvani ljubitelj "opasnog turizma" Miles Routledge, javlja Sky News.

Drugi zatvorenik je Kevin Cornwell, djelatnik humanitarne organizacije, a treći je neidentificirani britanski državljanin koji upravlja hotelom u Kabulu, navodi se.

- Ulažemo velike napore da osiguramo konzularni kontakt s pritvorenim britanskim državljanima u Afganistanu i pružamo podršku njihovim obiteljima, kazala je osoba zadužena za medije iz britanskog ministarstva vanjskih poslova.

Ipak Britanski ured za vanjske poslove, Commonwealth i razvoj nije potvrdio agenciji Reuters pojedinosti o britanskim državljanima.

Routledge je postao poznat, ali je također i osporavan, jer je njegov izazov putovati u države ocijenjene kao opasne odakle se javlja i postavlja objave na društvenim mrežama.

Na Twitteru Routledge navodi da odlazi "na najopasnija mjesta na Zemlji iz zabave", a na popisu su Afganinstan, Južni Sudan i Ukrajina, piše Independent online.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!