16:01 / 02.10.2018.

Autor: HRT

Trojica osuđena za zločine nad Hrvatima u Vitezu

-

-

Foto: - / -

Minet Akeljić i Šaban Haskić osuđeni su na sedam, Senad Bilal na osam, a Hazim Petković na pet godina zatvora. Krivi su zbog fizičkog, psihičkog i seksualnog zlostavljanja hrvatskih civila u zatočeničkom objektu Crna kuća.
Sud BiH osudio je četvoricu bivših pripadnika Armije BiH na ukupno 27 godina zavora zbog zločina nad hrvatskim civilima zatočenim u mjestu Kruščica kod Viteza 1993.

Minet Akeljić i Šaban Haskić osuđeni su na sedam, Senad Bilal na osam, a Hazim Petković na pet godina zatvora. Krivi su zbog fizičkog, psihičkog i seksualnog zlostavljanja hrvatskih civila u zatočeničkom objektu Crna kuća. Šemsudin Đelilović oslobođen je optužbi. Na izrečenu presudu dopuštena je žalba Suda BiH.

Davorin Jukić, predsjedavajući Sudskoga vijeća, rekao je da je Vijeće iskaze svjedoka ocijenilo jasnim, uvjerljivim, vjerodostojnim i pouzdanim.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!