22:02 / 08.05.2022.

Autor: HRT/Hina

Trudeau u Kijevu: Putin je odgovoran za ratne zločine

Justin Trudeau u Kijevu

Justin Trudeau u Kijevu

Foto: Valentin Ogirengo / Reuters

- Ruski predsjednik Vladimir Putin je odgovoran za ove gnusne ratne zločine, rekao je u nedjelju kanadski premijer Justin Trudeau u Kijevu, nakon posjeta obližnjem Irpinju, gdje je Rusija, tvrdi Ukrajina, počinila pokolje nad civilima.

- Jasno je da je Vladimir Putin odgovoran za ove gnusne ratne zločine. Morat će položiti račun. Bio sam svjedok okrutnosti nezakonitog rata koji vode Rusi, rekao je Trudeau na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim

Ranije tijekom poslijepodneva Justin Trudeau je posjetio Irpinj, predgrađe Kijeva, razoren u žestokim borbama između ukrajinske i ruske vojske koja ga je u ožujku uspjela zauzeti, rekao je gradonačelnik toga grada Oleksandr Markušin.

- Trudeau je došao u Irpinj kako bi se osobno uvjerio u sve strahote koje je ruski okupator počinio u našem gradu, napisao je pak Markušin na Telegramu, poprativši svoju objavu fotografijama na kojima je zajedno s Trudeauom u razorenom gradu.

Trudeauov posjet Ukrajini nije bio najavljen. Markušin je pak "iskreno zahvalio" premijeru na "potpori koju Kanada danas pruža Ukrajini".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!