07:24 / 24.01.2020.

Autor: B.A./Hina

Trump će sljedeći tjedan objaviti svoj mirovni plan za Bliski istok

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Izraelski mediji objavljuju da će mirovni plan biti veoma povoljan za Izrael, koji će zadržati kontrolu nad većim dijelom okupirane Zapadne obale.
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će svoj dugoočekivani mirovni plan za Bliski istok objaviti prije posjeta izraelskog premijera Benjamina Netanyahua Washingtonu sljedećeg tjedna.

Trump je to izjavio novinarima u predsjedničkom zrakoplovu na putu u Miami, a dodao je kako je izvjesno da će isprva "Palestinci negativno reagirati na njegov plan, ali da će oni itekako imati koristi od njega".

"To je odličan plan i plan koji će funkcionirati", kazao je Trump, koji će u Bijeloj kući primiti Netanyahua u utorak, ali njegova političkog protivnika Bennyja Gantza, nakon što su obojica pristala na posjet prilikom dolaska u Jeruzalem američkog potpredsjednika Mikea Pencea.

Izraelski mediji objavljuju da će mirovni plan biti veoma povoljan za Izrael, koji će zadržati kontrolu nad većim dijelom okupirane Zapadne obale.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!