10:19 / 16.04.2018.

Autor: S.M./Hina

Trump će vratiti američke snage iz Sirije u SAD, što prije

-

-

Foto: - / -

Sjedinjene Američke Države zaprijetile su da će se napadi na Siriju nastaviti ako režim opet upotrijebi kemijsko oružje.
Sjedinjene Američke Države zaprijetile su da će se napadi na Siriju nastaviti ako režim opet upotrijebi kemijsko oružje. Istodobno su iz Bijele kuće objavili kako predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u SAD iz Sirije što je prije moguće, bez obzira na to što ga je francuski šef države uvjerio da ih zadrži u toj zemlji dulje vrijeme.

Očekuje se i da će SAD, kako je i najavio, potvrditi nove sankcije Rusiji zbog njezine politike prema Siriji. Zapad od Moskve traži da izvrši pritisak na sirijski režim kako bi se pronašao izlaz iz krize i zaustavio sedmogodišnji građanski rat. No Rusija smatra da je napadom u Siriji prekršeno međunarodno pravo i izravno optužuju Britance da su u toj zemlji lažirali kemijski napad. Istodobno, međunarodni stručnjaci ušli su u Dumu i počeli istragu koja bi trebala dokazati jesu li u napadu upotrijebljeni bojni otrovi.Priopćenje Bijele kuće u kojem stoji da SAD ostaje pri svojoj težnji da povuče američke snage iz Sirije, zapravo je reakcija na izjavu francuskog predjednika Emmanuela Macrona, javila je za Studio 4 iz Washingtona Branka Slavica

Macron je, podsjetimo, jučer izjavio kako je upravo on uvjerio predsjednika Donalda Trumpa da američke trupe trebaju ostati u Siriji. Predsjednik Trump sada se nalazi između dvije vatre, javlja Branka Slavica:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!