19:44 / 16.01.2022.

Autor: Branka Slavica/Dnevnik/HRT

Trump i dalje ima političke ambicije, ali i brojne pristaše

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Carlos Barria / REUTERS

Otkako je izgubio izbore 2020. za drugi mandat u Bijeloj kući, Donald Trump relativno se rijetko pojavljuje u javnosti. No veliki skup „Spasimo Ameriku" koji je održao u Arizoni potvrdio je da bivši američki predsjednik i dalje ima ozbiljne političke ambicije, ali i brojne pristaše.

Iz Arizone Donald Trump poručuje: Uzet ćemo Bijelu kuću 2024. I dalje ima puno pristaša, i dalje tvrdi kako su mu izbori ukradeni. Ne kaže to službeno, ali očito je da koketira s idejom o povratku u Bijelu kuću. Analitičari i novinari koji prate politiku u Washingtonu predviđaju kako će ući u predsjedničku utrku - izvijestila je za Dnevnik HTV-a novinarka Branka Slavica.

Noćas je u Arizoni, kaže, započeo kampanju za potporu zastupnika i senatora u utrci za kongres 2022. ali samo koji su mu potporu lojalni. Za tu političku kampanju prikuplja novac već mjesecima i ulaže puno političkog kapitala.

- Bivši predsjednik Trump i dalje tvrdi kako su neredi, nemiri, napad na kongres 6. siječnja prošle godine zapravo bili demokratski prosvjedi, za svog nasljednika Bidena kaže kako je u jednoj godini kreirao više poteškoća, problema i destrukcije nego petorica predsjednika zajedno prije njega. Dugo nije bio na tako velikoj političkoj pozornici, umirovljen je na Twitteru godinu dana, ali nakon skupa u Arizoni, sigurno je da nije promijenio ni retoriku, ni stil - napomenula je Slavica.

Trump je, očekivano, oštro kritizirao aktualnog predsjednika koji u četvrtak obilježava prvu godinu od ulaska u Bijelu kuću. Sudeći prema anketama, Biden nije ispunio očekivanja Amerikanaca u prvoj godini mandata, a pandemija nije jedina briga njegove administracije.

- Naša zemlja ide u pakao, to je katastrofa, a sve se dogodilo u tako kratkom vremenu. Ovo je trenutak kada američki narod mora vratiti svoje živote i budućnost. Moramo to učiniti i biti jaki - poručio je Trump.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!