12:08 / 31.10.2018.

Autor: Željko Raić/P.F./HRT

Trump i Melania posjetili sinagogu Drvo života u Pittsburghu

-

-

Foto: - / -

Prosvjednici su Trumpa optužili da mu retorika ide na ruku bijelim nacistima. Bijela kuća priopćila je da on ne favorizira krajnju desnicu i čini sve kako bi Amerika opet postala velika i ujedinjena.
Američki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania posjetili su sinagogu Drvo života u Pittsburghu, kako bi dali potporu židovskoj zajednici, koja je i dalje u šoku nakon masakra u kojem je ubijeno 11 osoba. No ni ovaj tužan događaj nije prošao bez prosvjeda.

Pitsburgh tuguje. Tisuće ljudi neovisno o vjeri i rasi na posljednjem ispraćaju žrtava bezumnog ubojice kojemu je jedini razlog za zločin bio to što je netko druge vjere. Među prvima na posljednje putovanje ispraćen je liječnik Jerry Rabinowitz. Pred njegovim grobom brojni - ne samo pacijenti već i svi oni koji su ga znali kao dobru dušu židovske zajednice.Mnoštvo ujedinjeno u boli, ali i u zajedničkoj osudi terorističkog čina.

U Pitsburgh je stigao i predsjednik Trump s obitelji. Na mjestu događaja nije želio ništa komentirati, novinare je u potpunosti izbjegao. Razloge dolaska najavio je prije puta. Želim samo odati počast ubijenima i posjetiti ranjene u bolnici, rekao je Trump.

No i to je bilo dovoljno za prosvjede. Američkog predsjednika optužuju da njegova retorika ide na ruku bijelim nacistima.

Bijela kuća odmah je reagirala - Donald Trump ne favorizira krajnju desnicu, i čini sve kako bi Amerika opet postala velika i ujedinjena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!