12:19 / 15.01.2018.

Autor: HRT

Trump: 'Ja sam najmanje rasist od svih osoba koje ste ikada intervjuirali'

-

-

Foto: - / -

Novinari su ga zamolili da objasni svoje riječi s nedavnog sastanka o imigraciji u Bijeloj kući - zbog kojih je izazvao zgražanje cijelog svijeta.
Američki predsjednik Donald Trump nakon sastanka sa šefom većine Predstavničkog doma na Floridi izjavio je da nije rasist. Novinari su ga zamolili da objasni svoje riječi s nedavnog sastanka o imigraciji u Bijeloj kući - zbog kojih je izazvao zgražanje cijelog svijeta.

Ne, ne. Nisam rasist. Ja sam najmanje rasist od svih osoba s kojima ste dosad razgovarali. To vam mogu reći, kazao je novinarima američki predsjednik u golf klubu u West Palm Beachu na Floridi gdje je večerao sa šefom većine Predstavničkog doma.

Trump je u petak u tvitu napisao da 'nikada nije ništa loše rekao o Haićanima', nakon što je već negirao korištenje izraza 's***** od zemlje' za Haiti na sastanku o imigraciji u četvrtak. Jezik kojim sam se koristio na sastanku bio je grub, ali te riječi nisam koristio, napisao je na Twitteru Donald Trump.

Demokratski senator Dick Durbin, prisutan na sastanku u Bijeloj kući, potvrdio je da je predsjednik doista upotrijebio 'nekoliko puta' uvredljiv izraz. Senator David Perdue pak kaže da su Trumpove riječi 'uvelike pogrešno prikazane', a njegov stranački kolega republikanac Lindsey Graham nije želio zanijekati da je Trump upotrijebio izraz 's***** od zemlje'.

Drugi sudionici sastanka kazali su kako se ne sjećaju riječi kojima se koristio američki predsjednik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!