08:11 / 02.04.2020.

Autor: B.A./Hina

Trump: Kanadski i britanski putnici sa Zaandama bit će iskrcani

Foto: Panama Maritime Authority/Handout va REUTERS

Foto: Panama Maritime Authority/Handout va REUTERS

Foto: - / REUTERS

Na brodu se nalaze četiri preminule osobe i putnici sa simptomima koronavirusa
Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će kanadski i britanski putnici s broda Zaandam, na kojem se nalaze četiri preminule osobe i putnici sa simptomima koronavirusa, uskoro biti iskrcani.

Kanada je obaviještena da preuzme svoje putnike s brodova koji pristanu u luci Everglades na Floridi, rekao je Trump, dodajući da je ista poruka prenesena i Velikoj Britaniji.

Donald Trump rekao je i da će SAD poslati medicinsko osoblje na brod.
Guverner Floride Ron DeSantis dosad je odbijao primiti Zaandam i još jedan brod, ali je u srijedu rekao da je spreman to učiniti.

- Okrug radi na planu da se omogući da se građani Floride sigurno vrate a da se ostali putnici pošalju svojim domovima kako se ne bi miješali u našoj zajednici, pojasnio je za Fox News.

Tvrtka za krstarenja Holland America, čija su ta dva kruzera, rekla je u srijedu da očekuje potvrdu lokalnih vlasti kako bi mogla iskrcati putnike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!