20:05 / 03.02.2018.

Autor: HRT

Trump kaže da ga memorandum oslobađa krivnje u ruskoj istrazi

-

-

Foto: - / -

"Memorandu u cijelosti oslobađa 'Trumpa' krivnje u istrazi. No ruskom lovu na vještice nema kraja", objavio je predsjednik na Twitteru govoreći o sebi u trećem licu.
Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je da ga memorandum kritičan prema FBI-ju, koji su objavili republikanci u Kongresu, oslobađa krivnje u ruskoj istrazi koju je nazvao "lovom na vještice".

Memorandum u cijelosti oslobađa 'Trumpa' krivnje u istrazi. No ruskom lovu na vještice nema kraja, objavio je predsjednik na Twitteru govoreći o sebi u trećem licu. Nakon godinu dana neprekidnog traženja, kako se NIŠTA ne bi našlo, (optužba) za dosluh je pala", istaknuo je, dodajući da nije bilo nikakvog "ometanja" (pravosuđa). Nastavak istrage je "sramota za Ameriku", zaključio je Trump, ponovo dovodeći tim riječima u pitanje časnost vrha ministarstva pravosuđa i FBI-ja.

Memorandum koji su pisali republikanci u Obavještajnom odboru Predstavničkog doma Kongresa kaže da je istraga navodnog dosluha između Trumpove predsjedničke kampanje 2016. i Rusije proizvod političke pristranosti protiv Trumpa u FBI-u i ministarstvu pravosuđa.Omogućivši objavljivanje tog dokumenta Trump se našao na meti žestokih napada demokratske oporbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!