20:19 / 19.05.2021.

Autor: HRT/Hina

Trump kaže da je istraga u New Yorku "očajnička potraga za kaznenim djelom"

Donald Trump

Donald Trump

Foto: Octavio Jones / REUTERS

Bivši američki predsjednik Donald Trump napao je njujoršku državnu odvjetnicu jer je otvorila istragu o njegovoj obiteljskog tvrtki, rekavši da ga se "neopravdano napada i maltretira".

- Nema korumpiranije stvari od istrage koja je očajnička potraga za kaznenim djelom, rekao je Trump u priopćenju.

Dodao je da će "prevladati" bilo koji pokušaj kaznenog progona.

Ured tužiteljice Letitije James, koji je istraživao je li Trumpova organizacija prijavljivala lažnu vrijednost imovine kako bi isposlovala kredite i porezne olakšice, objavio je u utorak da je njegova građanska istraga postala kaznena.

- Njujorška tužiteljica je doslovno počela progoniti Donalda Trumpa prije nego što je bilo što znala o meni, rekao je bivši republikanski predsjednik.

Tužiteljica James je demokratkinja. Trump Organization je konglomerat u vlasništvu obitelji bivšeg američkog predsjednika. Okuplja stotinjak poduzeća povezanih s Donaldom Trumpom i njemu bliskim osobama, napose hotela, tvrtki za promet nekretnina i golfskih terena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!