08:12 / 03.01.2018.

Autor: HRT

Trump: Moja nuklearna tipka veća je od sjevernokorejske

-

-

Foto: - / -

Američki predsjednik Donald Trump, ismijavajući objavu sjevernokorejskog lidera da ima nuklearnu tipku, poručio je da je njegova nuklearna tipka "veća i moćnija" te da uz to i "radi".

Američki predsjednik Donald Trump, ismijavajući objavu sjevernokorejskog lidera da ima nuklearnu tipku, poručio je da je njegova nuklearna tipka "veća i moćnija" te da uz to i "radi".

"Hoće li ga netko iz njegova osiromašenog i izgladnjelog režima izvijestiti da i ja imam nuklearnu tipku, ali mnogo veću i mnogo moćniju od njegove i da moja tipka radi", napisao je Trump u tweetu.

Kim Jong-un otvarajući vrata obnovi razgovora o sudjelovanju svoje zemlje u Zimskim olimpijskim igrama koje se u veljači održavaju u Južnoj Koreji, istodobno je snažno upozorio da će nastaviti s masovnom proizvodnjom nuklearnih bojevih glava unatoč sankcijama UN-a.

Njegovo novogodišnje obraćanje slijedilo je nakon snažnog porasta broja lansiranja balističkih raketa u 2017. kao i šestog te dosad najsnažnijeg nuklearnog pokusa. Kim, koji je obećao da će razviti oružje koje može dosegnuti američko kopno, poručio je da ima nuklearnu tipku na svom stolu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!