09:44 / 21.02.2018.

Autor: mm/Hina

Trump najavio blaže izmjene zakona o vatrenom oružju

-

-

Foto: - / -

Bijela kuća najavila je i da će se razmotriti podizanje dobne granice za kupnju pušaka, kao i strože provjere samih kupaca uvidom u nacionalni popis kriminalaca.
Učenici s Floride krenuli su u glavni grad Tallahasseee gdje će tražiti zabranu vatrenog oružja kakvim je prošli tjedan ubijeno 17 osoba u njihovoj školi.

Predsjednik Trump najavio je da će njegova administracija poduzeti korake kako bi zakonom onemogućila korištenje tehničkih dodataka kojima se puška može pretvoriti u strojnicu sposobnu ispucati stotine metaka u minuti.

Trumpove izmjene zakona mimoići će Kongres gdje je bio blokiran sličan pokušaj zabrane nakon pokolja u Las Vegasu u listopadu 2017., u kojem je ubijeno 58 osoba. Trump se tako suprotstavlja moćnim skupinama za vatreno oružje poput National Rifle Association (NRA) koja je uspijevala blokirati prethodne pokušaje zabrane. 

Bijela kuća najavila je i da će se razmotriti podizanje dobne granice za kupnju pušaka, kao i strože provjere samih kupaca uvidom u nacionalni popis kriminalaca.

Drugi najsmrtonosniji pokolj u javnoj školi u američkoj povijesti počinjen prošli tjedan ponovno je potaknuo raspravu o nošenju vatrenog oružja, a učenike škole Stoneman Douglas High i mlade diljem Sjedinjenih Država da se uključe u kampanju za strožu kontrolu vatrenog oružja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!