10:17 / 11.09.2020.

Autor: Hina/HRT

Trump najavio pobjedu u Michiganu

REUTERS/Jonathan Ernst

REUTERS/Jonathan Ernst

Foto: - / REUTERS

Demokratski kandidat Joe Biden vodi ispred republikanca Trumpa za 12 postotnih bodova, prema anketi Reutersa i Ipsosa.
Američki predsjednik Donald Trump rekao je na skupu u Michiganu da će pobijediti u toj saveznoj državi dok su mu tisuće pristaša pljeskale, a tek rijetki od njih nosili maske i pridržavali se mjera protiv koronavirusa.

-
Ovako ne izgleda skup čovjeka koji će biti na drugom mjestu - rekao je Trump muškarcima, ženama i djeci od kojih su mnogi nosili crvene majice i kape s natpisom "Make America Great Again". Obratio im se ispred predsjedničkog aviona Air Force One u zračnoj luci blizu Midlanda u Michiganu.

Trumpovi voditelji kampane rekli su da će do izbora 3. studenog provoditi "puno" vremena u Michiganu, industrijskoj saveznoj državi koja je, zajedno s Wisconsinom i Pennsylvanijom, Trumpu pomogla ostvariti pobjedu na izborima 2016.

Demokratski kandidat Joe Biden vodi ispred republikanca Trumpa za 12 postotnih bodova, prema anketi Reutersa i Ipsosa. No vodstvo Bidena je nešto slabije u Michiganu i iznosi oko 4.2 postotna boda, prema podacima Real Clear Politics.

Biden je posjetio Michigan u srijedu i prozvao Trumpa zbog njegovih razgovora s novinarom Washington Posta Bobom Woodwardom u kojima je rekao da je namjerno umanjivao prijetnju koronavirusa kako bi izbjegao paniku u javnosti.

Trump je na skupu kritizirao guvernericu Michigana Gretchen Whitmer zbog uvedenih restrikcija protiv koronavirusa. Rekao je da ona "nema pojma" o ponovnom pokretanju državnog gospodarstva i dobio ovacije publike.

Whitmer je ranije u četvrtak rekla da je zabrinuta zbog planiranog skupa i da će pomno pratiti stopu zaraze u regiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!