Trump napao Bidena da želi zabraniti metodu izvlačenja nafte i plina

14.10.2020.

13:15

Autor: I.D./Dnevnik/IMS/HRT/Hina

default error photo
Trump je kritizirao Bidenovu energetsku politiku, a Biden je na skupu u Floridi kritizirao Trumpa zbog upravljanja pandemijom izazvanom koronavirusom.
Predsjednik SAD-a Donald Trump i protukandidat Joe Biden održali su predizborne skupove u važnim saveznim državama, Pennsylvaniji i Floridi, dok predsjednička kampanja ulazi u konačnu, intenzivnu fazu. ➡️ Trump se vratio u predizbornu kampanju, osjeća se "moćnim" nakon oporavka od bolesti COVID-19
➡️ "Biden po anketama u velikoj prednosti, no to ništa ne znači"

Trump
je uobičajeno kritizirao Bidenovu energetsku politiku, budući da je u industriji nafte i plina zaposlen velik broj stanovnika te savezne države. A Biden je na skupu u Floridi, obraćajući se starijim glasačima, kritizirao Trumpa zbog upravljanja pandemijom izazvanom koronavirusom.

- Najvažnije je u ovom trenutku za sve vas da se održi industrija nafte i plina, protiv koje se Joe Biden uporno bori, a tvrdi da se bori za vaše interese. To je samo dokaz kakav je on lažljivac, izjavio je Trump.

- Ne dopustite da vas obeshrabre zbog vaših godina i da pomislite kako vaš glas više nije važan. Američki narod odlučuje o svojoj budućnosti, ne predsjednik Trump, kazao je Biden.

Trumpov skup u Johnstownu drugi je u posljednja dva dana, dok pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme zbog zaraze koronavirusom.
Do sada je već 12 milijuna Amerikanaca glasalo na izborima, uključujući 1,6 milijuna na Floridi, pokazuje projekcija Sveučilišta Florida. Time je srušen rekord u broju ranih glasova. Trump je optužio Bidena da želi zabraniti hidrauličko frakturiranje, postupak izvlačenja nafte i plina koji se smatra ekološki štetnim.

- Jedno od najvažnijih pitanja u Pennsylvaniji je opstanak frakturiranja, rekao je Trump okupljenima, sugerirajući da bi zbog Bidena mnogi u Pennsylvaniji ostali bez posla.

Biden je rekao da će zabraniti novu proizvodnju nafte i plina na zemlji u vlasništvu savezne vlade, ali je poručio da neće zabraniti frakturiranje, iako je prije iznosio konfuzne stavove.

Anketa Reutersa i Ipsosa objavljena u ponedjeljak pokazuje da Biden ima prednost od sedam postotnih bodova u Pennsylvaniji, dok je tjedan prije imao prednost od pet postotnih bodova. Trump je s malom razlikom pobijedio u toj saveznoj državi 2016. Obraćajući se 50 okupljenih u okrugu Broward, na jugu Floride, Biden je poručio da je Trump nemarno odbacivao prijetnju koronavirusa.

- Za Donalda Trumpa vi ste potrošni. Zaboravljivi ste. Vi ste gotovo nitko. Tako on vidi starije osobe. Tako vidi vas, rekao je Biden.

Bidenova pobjeda u Floridi znatno bi umanjila Trumpove šanse za reizbor, a posljednja anketa pokazuje da demokrati imaju veću podršku ključnih demografskih skupina u državi, pogotovo starijih osoba. Trump je pobijedio na Floridi 2016. s razlikom od 1,2 postotna boda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!