08:55 / 11.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Trump niječe da se interesirao da bude na Rushmoreu, ali kaže da je to dobra ideja

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: - / REUTERS

U nedjelju navečer Trump je na Twitteru postavio fotografiju na kojoj stoji ispred planine Rushmore, tako da djeluje da je on peti lik na tom spomeniku.
Američki predsjednik Donald Trump zanijekao je izvješća CNN-a i New York Timesa da se interesirao za mogućnost dodavanja svog lika na poznati spomenik američkim predsjednicima na planini Rushmore, ali je ipak rekao da to "zvuči kao dobra ideja".

Planina Rushmore u Južnoj Dakoti predstavlja jednu od najvećih i najpoznatijih svjetskih skulptura koja je ikada uklesana na površini jedne granitne klisure.
Prikazuje četiri bivša američka predsjednika: Georgea Washingtona, Thomasa Jeffersona, Theodorea Roosevelta i Abrahama Lincolna.

U nedjelju navečer Trump je na Twitteru postavio fotografiju na kojoj stoji ispred planine Rushmore, tako da djeluje da je on peti lik na tom spomeniku.Trenutak poslije demantirao je izvješće New York Timesa da je razgovarao s guvernerkom Južne Dakote Kristi Noem o mogućnosti da se i on nađe uz bivše predsjednike.

- Nikada to nisam predložio, mada na temelju onoga što sam postigao tijekom posljednje tri i pol godine, možda više nego ijedan predsjednik, meni to zvuči kao dobra ideja, napisao je Trump.


 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!