10:42 / 06.08.2018.

Autor: Hina/HRT

Trump o sinu i ruskoj odvjetnici na Twitteru

-

-

Foto: - / -

Ovo je prvi put da republikanski predsjednik otvoreno i jasno govori o toj temi.
Donald Trump je u nedjelju rekao da se njegov sin sastao s ruskom odvjetnicom "kako bi dobio informacije" o njegovoj protukandidatkinji na predsjedničkim izborima 2016. Hillary Clinton, rekavši da je taj sastanak bio "sasvim legalan".

Američki predsjednik se u objavi na Twitteru obrušio na svoju omiljenu metu, medije glavne struje koje naziva "lažnim vijestima": "Lažne vijesti pišu, što je obična izmišljotina, da sam zabrinut zbog sastanka na kojemu je moj predivni sin Donald bio u Trump Toweru" u lipnju 2016.

"Riječ je o sastanku kako bi dobio informacije o predstavnici oporbe, koji je sasvim legalan i to se u politici uvijek radi. Ničim nije rezultirao. Nisam znao ništa o tome!", ustvrdio je. Ovo je prvi put da republikanski predsjednik otvoreno i jasno govori o temi sastanka.

Kada mu je posrednik obećao da će od ruske vlade dobiti kompromitirajuće informacije o Hillary Clinton, Donald Trump mlađi je oduševljeno pristao na susret s ruskom odvjetnicom u Trumpovu neboderu na Manhattanu.
Odvjetnica je poslije nijekala da je povezana s Kremljem.

Sastanku su nazočili zet Donalda Trumpa, Jared Kushner i njegov ravnatelj izbornog stožera Paul Manafort.

Iz okružja republikanskog milijardera čulo se nekoliko inačica o tom sastanku otkako su mediji o njemu izvijestili prije godinu dana. Trumpov sin je prvo bio rekao da se na sastanku razgovaralo o sporu Washingtona i Moskve zbog posvajanja djece. No otkad je priznao da je njegova tema bila političke naravi, predsjednikovi odvjetnici uporno ističu: sastanak nije bio nezakonit, ništa konkretno iz toga nije proizišlo i Donald Trump nije znao ništa o tome.

Potonji je prošlog tjedna opetovao da nije znao za sastanak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!