09:16 / 03.02.2018.

Autor: HRT

Trump odobrio objavu dokumenta koji kompromitira FBI

-

-

Foto: - / -

Predsjednikovi savjetnici nadaju se da će memorandum baciti sjenu na rusku istragu posebnog istražitelja Roberta Muellera.

Odbor za obavještajne poslove u Predstavničkom domu Kongresa objavio je ranije kalsificirani memorandum koji optužuje FBI i Ministarstvo pravosuđa za pristranost u ranoj fazi istrage o ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore. 

Tri i pol stranice koje kompromitiraju FBI sastavili su pomoćnici republikanskog kongresnika iz Kalifornije Devina Nunesa koji je na čelu Odbora za obavještajne poslove, i koji je blizak Trumpovoj Bijeloj kući.

Dokument optužuje federalne agente da su prekoračili svoje ovlasti kada su prisluškivali bivšeg Trumpova savjetnika u kampanji Cartera Pagea.

Predsjednik Trump dao je „zeleno svjetlo“ za kontroverzni potez, objavu klasificiranog dokumenta, usprkos upozorenjima stručne javnosti da će taj potez  naštetiti ugledu FBI-a. Predsjednikovi savjetnici nadaju se da će memorandum baciti sjenu na rusku istragu posebnog istražitelja Roberta Muellera.

Na objavu dokumenta FBI je odgovorio priopćenjem u kojem stoji da stranački prijepori neće narušiti rad profesionalaca u agenciji.

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!