08:50 / 18.01.2020.

Autor: D.M./Hina/ HRT

Trump poručio Hamneiju da pazi što priča

-

-

Foto: - / -

Nije trebalo dugo čekati da se na ajatolahov govor osvrne američki predsjednik Donald Trump.
Nije trebalo dugo čekati da se na ajatolahov govor osvrne američki predsjednik Donald Trump. "Takozvani 'vrhovni vođa' Irana, koji u posljednje vrijeme i nije toliko vrhovni, rekao je neke ružne stvari o SAD-u i Europi. Njihova se ekonomija ruši, a ljudi trpe. Trebao bi biti vrlo oprezan s riječima!", napisao je Trump u objavi na Twitteru.Hamnei je u petak u prvoj petkovnoj molitvenoj propovijedi pjevao "smrt Americi" te rekao da bi se elitni gardisti mogli boriti izvan iranskih granica nakon američkog ubojstava iranskog vrhovnog vojnog zapovjednika. U propovijedi ističe i da bi "ovi američki klaunovi koji lažu i kažu da su s iranskim narodom trebali vidjeti tko je iranski narod".Hamnei je spomenuo rušenje zrakoplova rekavši da je to bila "gorka tragedija", no bez isprike. Na društvenim medijima neki su Iranci ljutito reagirali na Hamneijevu propovijed i komentare o zrakoplovnoj katastrofi, posebice jer se nije ispričao, već samo bahato obraćao, kako su neki napisali na Twitteru.

Hamnei je komentirao ponašanje europskih zemalja - Velike Britanije, Francuske i Njemačke, riječima da se "tim zemljama ne može vjerovati". Njegovo obraćanje potaknuto je jačanjem krize u Iranu, koji se bori s nemirima zbog naglih poskupljenja goriva te prosvjedima zbog rušenja ukrajinskog zrakoplova, te sve većim pritiskom iz inozemstva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!