08:05 / 05.04.2018.

Autor: D.M./Hina

Trump poslao Nacionalnu gardu na granicu s Meksikom

-

-

Foto: - / -

Nacionalna garda je intervenirala na granici 2010. po naređenju Baracka Obame, kao i 2006-2008 tijekom mandata Georgea W. Busha.
Američki predsjednik Donald Trump je naredio trenutačno slanje Nacionalne garde, pričuvnog tijela američke vojske na granicu s Meksikom radi obuzdavanja ilegalne imigracije, rekla je ministrica domovinske sigurnosti Kirstjen Nielsen. "Nadamo se da će to raspoređivanje početi odmah", dodala je.

"Postoji stvarna prijetnja", rekla je Kirstjen Nielsen u objašnjenju te odluke i istaknula "neprihvatljive razine trgovine droge, opasne bande i ilegalnu imigraciju na našoj južnoj granici". "Vrijeme je za djelovanje", dodala je.

Nekoliko dana Trump vrši pojačani  pritisak na Meksiko i američki Kongres da djeluju na sprečavanju dolaska ilegalnih imigranata u Sjedinjenje Države. Američki predsjednik se dodatno zainteresirao za to pitanje nakon snimaka karavane migranata iz Središnje Amerike, uglavnom iz Hondurasa, koji žele ući u Sjedinjene Države a sada se nalaze na jugu Meksika. "Dok ne napravimo zid i ostvarimo prikladnu sigurnost, vojska će štititi našu granicu", rekao je Trump.

Nacionalna garda je intervenirala na granici 2010. po naređenju Baracka Obame, kao i 2006.-2008. tijekom mandata Georgea W. Busha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!