11:24 / 10.01.2020.

Autor: Hina

Trump poslao rođendansku čestitku Kimu

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Foto: - / REUTERS

Vjeruje se da je Kim rođen 8. siječnja, iako režim to nikada nije potvrdio. Vlada SAD-a drži da je Kim rođen 1984.
Američki predsjednik Donald Trump poslao je rođendansku čestitku sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu, rekao je južnokorejski savjetnik za nacionalnu sigurnost Chung Eui-Yong u petak.

Chung
, koji se susreo s Trumpom u Washingtonu ovoga tjedna, rekao je novinarima da je dobio čestitku koju je proslijedio Sjevernoj Koreji u četvrtak.

- Kada smo se susreli bio je rođendan Kim Jong Una. Predsjednik Trump to je zapamtio i zamolio me da prenesem poruku, rekao je Chung po povratku u Južnu Koreju.

Vjeruje se da je Kim rođen 8. siječnja, iako režim to nikada nije potvrdio. Vlada SAD-a drži da je Kim rođen 1984. Chung nije rekao je li to bila pisana poruka te je li u njoj bilo uključeno nešto osim rođendanske čestitke.

Chung se u srijedu također susreo s američkim posebnim izaslanikom za Sjevernu Koreju, Stephenom Biegunom, te su "potvrdili blisku američko-južnokorejsku koordinaciju o Sjevernoj Koreji", rekla je glasnogovornica State Departmenta Morgan Ortagus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!