Trump pred Općom skupštinom: SAD je jači, sigurniji i bogatiji

25.09.2018.

15:43

Autor: I.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Govorio je o postignućima u razgovorima sa Sjevernom Korejom. No rekao je da će sankcije ostati na snazi dok ne dođe do denuklearizacije poluotoka.
Američki predsjednik Donald Trump obratio se Općoj skupštini UN-a. Kako se i očekivalo, godinu dana nakon eksplozivnog debitantskog nastupa za govornicom svjetske organizacije Trump se pohvalio uspostavom dijaloga s čovjekom kojega je lani nazvao svjetskim neprijateljem broj jedan,  sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom.Govorio je o postignućima u razgovorima sa Sjevernom Korejom. No rekao je da će sankcije ostati na snazi dok ne dođe do denuklearizacije poluotoka.

Naša vojska uskoro će biti moćnija nego što je ikad bila. Sjedinjene Države su jače, sigurnije i bogatije nego što je to bio slučaj kad sam prije skoro dvije godine stupio na dužnost. Predstavljamo Ameriku i američki narod, isto tako zastupamo i svijet, rekao je među ostalim Trump. Naglasio je da će Amerika uvijek izabrati nezavisnost i suradnju, umjesto globalnog upravljanja i kontrole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!