18:31 / 18.11.2020.

Autor: HRT

Trump predstavlja SAD na samitu APEC-a

Foto: REUTERS/Carlos Barria

Foto: REUTERS/Carlos Barria

Foto: - / REUTERS

Dosadašnji američki predsjednik Donald Trump namjerava predstavljati SAD na ovotjednom virtualnom azijsko-pacifičkom samitu.
Dosadašnji američki predsjednik Donald Trump namjerava predstavljati SAD na ovotjednom virtualnom azijsko-pacifičkom samitu na kojem planira sudjelovati i kineski predsjednik Xi Jinping, rekao je američki dužnosnik za Reuters.

Trumpovo sudjelovanje na forumu Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC) 20. studenog, čiji je domaćin Malezija, bit će njegovo prvo sudjelovanje na tom događaju od 2017., kada je jedino sudjelovao.

Trump će "biti na APEC-u", rekao je taj dužnosnik koji nije želio biti imenovan.
Bijela kuća odbila je komentirati. On je trenutno zaokupljen teškom bitkom kojom želi osporiti svoj poraz na predsjedničkim izborima 3. studenoga. U prošlosti je znao promijeniti mišljenje u vezi sa sudjelovanjem na takvim sastancima.

Petnaest azijsko-pacifičkih država u nedjelju je formiralo najveći trgovinski savez na svijetu, pod okriljem Kine i bez sudjelovanja SAD-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!