Trump prijeti blokadom rada savezne vlade zbog imigracije

30.07.2018.

07:00

Autor: HRT

default error photo
Trump je zatražio 25 milijardi dolara za gradnju zida uzduž južne američke granice s Meksikom.
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je jučer da će dopustiti blokadu rada savezne vlade ako demokrati odbiju podržati velike promjene zakona o imigraciji za koje se zauzima njegova administracija.

Bio bih voljan blokirati rad vlade ako nam demokrati ne daju glasove za sigurnost granica, što uključuje i zid! Moramo se riješiti lutrije (...) i konačno prijeći na imigracijski sustav koji se temelji na ZASLUGAMA! Potrebno nam je da u našu zemlju dođu sjajni ljudi, poručio je Trump na Twitteru.

Trump želi da Kongres prihvati zakon kojim bi se riješilo pitanje imigracije. Iako republikanci kontroliraju Kongres, neslaganja među umjerenim i konzervativcima u stranci stoje na putu njegovu zakonu.

Prijedlog zakona o imigraciji koji zagovaraju konzervativni republikanci nije prošao u Predstavničkom domu američkog Kongresa prošli tjedan.

Trump je zatražio 25 milijardi dolara za gradnju zida uzduž južne američke granice s Meksikom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!