07:59 / 25.07.2020.

Autor: I.D./HINA

Trump priznao da ponekad požali zbog svojih tvitova

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: REUTERS/Leah Millis

Foto: - / REUTERS

"Prečesto", odgovorio je Trump na pitanje požali li ponekad zbog svojih objava u razgovoru s Daveom Portnoyem, osnivačem portala Barstool Sports.
Predsjednik Sjedinjenih Država Donald Trump rekao je da ponekad požali zbog svojih objava na Twitteru. Priznao je da na toj društvenoj mreži zna biti impulzivan te da bi mu možda bilo bolje da bude oprezniji.

"Prečesto", odgovorio je Trump na pitanje požali li ponekad zbog svojih objava u razgovoru s Daveom Portnoyem, osnivačem portala Barstool Sports.

Trump je brzo dodao da kao problem ne vidi svoje komentare na mreži, već objave svojih sljedbenika koje prenese.

- Gotovo te uvijek u problem uvale retvitovi, rekao je Trump i priznao da ne provjeri uvijek pažljivo ljude čije objave prenese na svojem Twitter računu.

Trump je prenosio objave s računa koji pripadaju, kako izgleda, teoretičarima zavjere ili rasistima.

- U starim danima, prije ovoga, napisali bi pismo i rekli 'ovo je stvarno loše pismo', ostavili bi ga na stolu i kada bi se sutradan vratili rekli bi 'drago mi je što to nisam poslao', nastavio je Trump.

- No tako ne radimo na Twitteru, zar ne? Odmah to objavimo, rekao je i dodao da bi ga, vjerojatno savjetnici, nakon loše objave često počeli nazivati telefonom.

Američki je predsjednik priznao da uživa na društvenim mrežama.

- Ponekad to volim. Ponekad i previše, nastavio je.

Trump na Twitteru ima 84 milijuna sljedbenika i to je njegova glavna platforma među društvenim mrežama. Tu društvenu mrežu često koristi kako bi napadao političke protivnike ili medije za koje smatra da šire "lažne vijesti o njemu i njegovim politikama".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!